Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Biskup Rogić pohodio Dom za starije i nemoćne osobe i podijelio sakramente 78-godišnjem Anti

Šibenski biskup Tomislav Rogić pohodio je, prigodom svetkovine Uskrsa u srijedu 12. travnja, „Dom za starije i nemoćne osobe – Cvjetni dom“ u Šibeniku te je slavio euharistiju za korisnike doma.

Uz biskupa je suslavio gvardijan samostana svetog Frane fra Josip Ivanović i župni vikar u katedrali sv. Jakova don Šime Pleadin. U propovijedi je biskup Rogić štićenicima Cvjetnog doma zaželio da ih zahvati uskrsna radost te da od nje žive svakog dana.

Tijekom slavlja biskup je korisniku Cvjetnog doma Anti Marovu (78) podijelio sakramente krštenja, krizme i pričesti. Novokrštenika su za sakramente pripremali članovi katoličke karitativne i volonterske Udruge sv. Vinka Paulskog predvođeni duhovnom asistenticom s. Elizabetom  Glasnović. U pripremi se istaknula članica Udruge Diana Radnić koja je novokršteniku bila i kuma.

S. Elizabeta Glasnović rekla je da Udruga svetog Vinka djeluje tamo gdje su potrebiti i da je članove Udruge Providnost dovela do šibenskog doma za starije i nemoćne osobe. Po karizmi svetog Vinka želimo da milosrdna Božja ljubav dođe do svakog čovjeka kako se nitko ne bi osjećao usamljenim i ostavljenim, istaknula je.

Naglasila je da Udruga sv. Vinka Paulskog u Cvjetnom domu uz Antu Marova ima još troje korisnika koje redovito svakog tjedna posjećuju članovi i brinu se prvenstveno o njihovim duhovnim potrebama. Na pomoći im je i kapelan Cvjetnog doma fra Željko Klarić.

Post Tags
Share Post