Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Čudo u Fatimi: Hodočasnica progledala na Svjetskom danu mladih

“Otvorila sam oči i mogla sam savršeno vidjeti”, rekla je Jimena, 16-godišnja španjolska hodočasnica na Svjetskom danu mladih, koja je rekla da je čudesno progledala tijekom euharistijskog slavlja.


Ovo moguće čudo ganulo je srca i ispunilo nadom sve one koji su pratili događanja na Svjetskom danu mladih, događaju koji je okupio više od milijun mladih, javlja CNA.

Jimena je u Lisabon otputovala iz Madrida sa skupinom Opusa Dei.  Zanimljivo je da su prethodnih dana rodbina i poznanici mlade djevojke molili  devetnicu Gospi Snježnoj, čiji se blagdan slavi 5. kolovoza, na dan kada je progledala.

Dvije i pol godine Jimena je patila od gubitka vida zbog problema s kratkovidnošću zbog kojeg je izgubila 95 % vida.

Objasnila je da je otišla na sv. Misu sa svojim prijateljima “i nakon što sam se pričestila, počela sam jako plakati, jer je bio zadnji dan devetnice i molila sam Boga da me izliječi.”

“Kad sam otvorila oči, mogla sam savršeno vidjeti, vidjela sam oltar, tabernakul, moje su prijateljice bile tamo, i mogla sam ih savršeno vidjeti.”

Osim toga, rekla je da je mogla pročitati molitvu devetnice koju je molila i da još uvijek čita “prilično dobro”.

Nadodala je da je sretna i zahvalna svima koji su bili dio molitvene grupe. “Ovo je bio test vjere; Djevica mi je dala veliki dar koji neću zaboraviti”, rekla je.

U izjavi od 6. kolovoza, kardinal Juan José Omella, nadbiskup Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije, tijekom tiskovne konferencije na kraju Svjetskog dana mladih moguće čudo opisao je kao “Božju milost” .

Kardinal je rekao da je mogao razgovarati s Jimenom putem video poziva i da mu je objasnila što se dogodilo. “Djevojka je bila jako uzbuđena; bila je slijepa neko vrijeme i učila je Brailleovo pismo dvije-tri godine”, rekao je.

Istaknuo je da će “ liječnici morati procijeniti težinu bolesti, tj. je li bilo izlječivo ili ne. Ali zasad je to za djevojku veliki događaj. Recimo čudo. Nije vidjela, a sada vidi. Sada će liječnici moći reći ostalo. Blagoslovljen budi Bog.”

Omella je rekao da su ga “pogodila” i druga svjedočanstva koja su se dogodila tijekom Svjetskog dana mladih ljudi koji su “također vratili svoj unutarnji vid”.

Izvor: HKM

Post Tags
Share Post