Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Glasnogovornik Bruni o Papinom oporavku nakon operativnog zahvata

Oporavak pape Franje protječe u najboljem redu, izjavio je u ponedjeljak, 12. lipnja ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni pružajući najnovije informacije o Papinom kontinuiranom oporavku nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut prošli tjedan, prenosi Vatican News.


U najnovijem priopćenju ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija o oporavku Svetog Oca navodi se kako „liječnički tim izvješćuje da je postoperativni oporavak Svetog Oca i dalje redovit i da se Papa drži uputa liječnika“.

Papa, ističe glasnogovornik Bruni, „nastavlja redovito jesti. Jutros je primio svetu euharistiju, a zatim se posvetio svojim poslovima“.

U priopćenju se navodi kako liječnički tim izvješćuje da se klinička slika progresivno popravlja i da je „postoperativni tijek uredan“.

Ravnatelj Bruni je u nedjelju 11. lipnja navečer izvijestio da je Papa dobro proveo nedjeljno poslijepodne, uz kratku šetnju, posao, odmor i molitvu.

Nakon operacije u srijedu, Papin kirurg, profesor Sergio Alfieri, rekao je novinarima da nije bilo komplikacija te da je Papa bio pri svijesti, budan i šalio se nakon zahvata. Dr. Alfieri je rekao da bi Papa s vremenom trebao moći nastaviti s putovanjima i svojim redovnim aktivnostima, ali ne bi trebao dizati teške predmete.

Kao standardna mjera opreza, očekuje se da će Papa ovaj tjedan ostati u bolnici.

Tiskovni ured Svete Stolice ranije je objavio da su Papine audijencije prekinute do 18. lipnja.

Papa Franjo ima zakazana za kolovoz apostolska putovanja u Portugal i Mongoliju.

Post Tags
Share Post