Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Gradonačelnica Sarajeva susrela se s papom Franjom i nadbiskupom Gallagherom

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić posjetila je u srijedu 19. travnja Vatikan gdje se susrela s papom Franjom i tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Nakon opće audijencije u srijedu 19. travnja na kojoj je također sudjelovala, gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine Benjamina Karić susrela se s papom Franjom, uručivši mu zahvalnicu grada Sarajeva. Vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano, izvještava da je uz gradonačelnicu Sarajeva, na audijenciji bio i Flavio Colcergnan, gradonačelnik Canale d’Agordo, rodnog mjesta pape Ivana Pavla I.

Susret s papom Franjom u Vatikanu za gradonačelnicu Karić je bio „srdačan, upečatljiv i pun emocija.“ „Njegova podrška i nastojanja da život i dostojanstvo svih ljudi, bez obzira na vjeru i naciju, budu vrhunska vrijednost i vodilja, čine ga jednom od najvećih figura i autoriteta našeg doba“, istaknula je Karić.

Dodala je da Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju „izuzetno mjesto u srcu ovog istinskog humanista, neumornog mirotvorca, čovjeka dijaloga“. Zahvalila je Svetom Ocu za sve što je učinio i čini za sve narode i građane u Sarajevu i Bosni i Hercegovini te mu čestitala desetu obljetnicu pontifikata, izvijestio je nakon susreta Grad Sarajevo.

Nakon susreta s papom Franjom, gradonačelnica Benjamina Karić posjetila je i Papinski zavod Campo Santo Teutonico u Vatikanu, gdje su je ugostili rektor Konrad Bestle i vicerektor Branko Jurić. Potom se susrela i s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom. Izrazili su zadovoljstvo bilateralnim odnosima BiH i Svete Stolice, koji su „prijateljski, dobri i stabilni“.

Post Tags
Share Post