Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Havajski biskup Silva: Vjera daje snagu u obnovi nakon požara

Biskup havajske biskupije Honolulu mons. Clarence Richard (Larry) Silva ohrabrio je katolike na Havajima u vjeri nakon katastrofalnog požara na otoku Mauiju, objavila je u nedjelju 13. kolovoza KNA.


„U vremenima poput ovih, naša ljubav, naša vjera i naše suosjećanje mogu činiti neizmjernu razliku“, piše u poruci biskupa Silve. S Božjom pomoću, moguće je obnoviti razrušene domove i stvoriti nove životne temelje, dodao je.

Mons. Silva rekao je da moli za žrtve i njihove bližnje. Istodobno je pozvao sve vjernike u biskupiji da pomognu ljudima koji su se zbog požara našli u nevolji.

„Ovo je prilika za nas da pokažemo našu solidarnost kao katolička vjerska zajednica i da pomognemo onima koji su mnogo toga izgubili“, poručio je biskup Honolulua, istaknuvši i važnost molitve.

Biskupija Honolulu obuhvaća cijelo Havajsko otočje. Od oko 1.4 milijuna žitelja Havaja, prema službenim podatcima oko deset posto je katolika.

Na havajskom otoku Mauiju je u vatrenoj stihiji poginulo 93 ljudi, a strahuje se da bi broj žrtava mogao rasti, objavile su u nedjelju mjesne vlasti. Vatrogasci još uvijek gase požarišta, a najveću štetu pretrpio je lučki grad Lahaina.

Izvor: IKA

Post Tags
Share Post