Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

HBK iz Interventnog fonda odobrila 200 tisuća eura za pomoć stradalima u nevremenima

Hrvatska biskupska konferencija iz Interventnog fonda HBK odobrila je u srijedu 26. srpnja sredstva u iznosu od 200 tisuća eura za pomoć stradalima u nevremenima koja su posljednjih dana pogodila Hrvatsku.


Sredstva su namijenjena područjima na kojima je nevrijeme prouzročilo značajne materijalne štete na stambenim objektima, osobito na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, Požeške biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

Odobrena sredstva su posredovanjem Hrvatskog Caritasa raspoređena Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, Caritasu Požeške biskupije i Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te će ista biti utrošena za obnovu obiteljskih kuća na stradalim područjima.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik u izjavi za Hrvatski katolički radio i Informativnu katoličku agenciju poručio je da hrvatski biskupi i Caritas ovom gestom pokazuju blizinu svima koji su nastradali u olujnim nevremenima. „Šaljemo im poruku da ih nećemo ostaviti same. U onoj mjeri u kojoj možemo pomoći, to ćemo i učiniti“, izjavio je o. Glavnik. Pozvao je sve ljude dobre volje koji žele posredovanjem Hrvatskog Caritasa uputiti financijsku pomoć da sredstva uplate na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR0523400091100080340 (PBZ), s naznakom svrhe uplate: pomoć-nevrijeme.

Post Tags
Share Post