Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Hrvatski Caritas do sada poslao pomoć vrijednu gotovo 800.000 eura u Tursku i Siriju

Hrvatski Caritas pokrenuo je uslijed razornog potresa u veljači koji je pogodio Tursku i Siriju nacionalnu kampanju „Potres u Turskoj i Siriji – vrijeme za pomoć“. Do 24. travnja u Tursku je Hrvatski Caritas uputio pomoć vrijednu 537.974,79 eura, a u Siriju ukupno 247.520,52 eura vrijednu pomoć.


U kampanju su se dosad uključili brojni hrvatski građani, tvrtke, udruge i ustanove iz svih krajeva Hrvatske, a doprinos stradalnicima dali su i Hrvatska biskupska konferencija i Vlada Republike Hrvatske

U Tursku je poslano 250.000 eura novčane i 287.07479 materijalne pomoći (koja je uključivala dva tegljača prehrambenih namirnica – od kojih je jedan donacija tvrtke „Podravka“ d.d. – te 10 opremljenih modularnih stambenih jedinica za smještaj 40 osoba).

U Siriju je pak poslano 200.000 eura novčane a 47.520,52 eura materijalne pomoći (1 tegljač deka, pokrivača, nadmadraca i jastuka koje je darovao „Valamar“ d.d. i 13 paleta prehrambenih namirnica).

Time se Hrvatski Caritas – zahvaljujući velikodušnim doprinosima hrvatskih darovatelja poslavši u Tursku i Siriju ukupno 785.495,31 eura novčane i materijalne pomoći -priključio naporima međunarodne Caritasove obitelji i cijele svjetske zajednice u ublažavanju posljedica razornoga potresa podupirući organizirane projekte žurne pomoći koju stanovnicima pogođenog područja u koordinaciji s Caritasom Internationalis pružaju Crkvene organizacije u Turskoj i Siriji. Većina pomoći iskorištena je za različite oblike žurnoga stambenog zbrinjavanja, prehranu i osiguranje nužnih sanitarnih i higijenskih uvjeta pojedincima i obiteljima koje su ostale bez krova nad glavom.

U koordinaciji s Caritasom Internationalis i Crkvom u Turskoj i Siriji u planu je daljnja potpora projektima stambenog zbrinjavanja stanovništva kao i osiguranju primarne zdravstvene skrbi te higijenskih uvjeta i primjerene prehrane za najugroženije osobe, ponajprije one starije dobi i djecu.

Hrvatski Caritas pokrenuo je uslijed razornog potresa u veljači koji je pogodio Tursku i Sriju nacionalnu kampanju „Potres u Turskoj i Siriji – vrijeme za pomoć“, u koju su se dosad uključili brojni hrvatski građani, tvrtke, udruge i ustanove iz svih krajeva Hrvatske a doprinos stradalnicima dali su i Hrvatska biskupska konferencija i Vlada Republike Hrvatske. Do 24. travnja u Tursku je Hrvatski Caritas uputio pomoć vrijednu 537.974,79 eura, a u Siriju ukupno 247.520,52 eura vrijednu pomoć.

Post Tags
Share Post