Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Kardinal Zuppi ide u Moskvu kao Papin mirovni izaslanik

Papa Franjo poslat će predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Zuppija u Moskvu 28. i 29. lipnja s ciljem „osnaživanja gesta ljudskosti koje mogu doprinijeti promicanju rješenja za aktualnu tragičnu situaciju i pronalaženja putova prema pravednom miru”, potvrdio je 27. lipnja Tiskovni ured Svete Stolice.


Kardinala Zuppija pratit će dužnosnik Državnog tajništva Svete Stolice.

Talijanski je kardinal prethodno posjetio Kijev 5. i 6. lipnja, gdje se sastao s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i drugim visokim vladinim dužnosnicima.

Tijekom susreta kardinal Zuppi prenio je zabrinutost pape Franje za ukrajinski narod. Kardinal je istaknuo potrebu da uključene strane daju prioritet dijalogu i pronađu zajednički jezik za pravedno rješenje rata.

Sastanak s predsjednikom Zelenskim pružio je priliku za raspravu o koracima za ublažavanje patnje, ponovnu izgradnju povjerenja i poticanje pomirenja.

Kardinal Zuppi ponovio je spremnost Vatikana da pomogne diplomatskim kanalima i humanitarnim inicijativama.

Kao papin mirovni izaslanik, posjetom kardinala Zuppija Moskvi želi se naglasiti predanost Svete Stolice aktivnim naporima za izgradnju mira i suradnju s međunarodnim partnerima u ime mira, piše Vatican News. 

Post Tags
Share Post