Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Muslimanska organizacija u Singapuru odala priznanje katoličkoj redovnici

Muslimanska dobrotvorna organizacija koja se zauzima za dobrobit i razvoj muslimana u tome gradu državi, odala je priznanje katoličkoj redovnici s. Theresi Seow za potporu razumijevaju i suradnju između religija, objavio je u utorak 15. kolovoza Kathpress.


Prema informaciji koju Kathpress prenosi od azijske novinske agencije UCA News, s. Theresa Seow iz reda Canossijskih kćeri milosrđa dobila je nagradu za uzorno međuvjersko djelovanje (Exemplary Interfaith Award) udruge „Jamiyah Singapore”.

„Međuvjerski dijalog nije izborna posebnost: To je dio evangelizacijske zadaće Crkve”, rekla je na svečanosti uručenja nagrade s. Theresa, koja vodi ustanovu za djecu i socijalnu pomoć Canossaville.

Zajedništvo i razmjena „s našim sestrama i braćom drugih vjerskih usmjerenja” predstavlja za nju „učinkovitu mogućnost Isusa učiniti poznatim i voljeti ga”. Kršćani bi se, dodala je, trebali pritom posebno odlikovati „ljubavlju i prihvaćanjem”.

S. Theresa Seow je članica Katoličkog vijeća za međuvjerski dijalog Singapurske nadbiskupije i još od 1990-ih godina zauzima se za međuvjerski dijalog. Tadašnji singapurski nadbiskup Gregory Yong imenovao ju je 1995. predstavnicom nadbiskupije u Singapurskoj međuvjerskoj organizaciji IRO, forumu koje čine predstavnici različitih vjeroispovijesti. 2003. je postala predsjednicom foruma.

Papa Ivan Pavao II. imenovao ju je od 2001. do 2004. savjetnicom Papinskog vijeća za međureligijski dijalog.

Bivši visoki član singapurske vlade Tharman Shanmugaratham uručio joj je povelju o priznanju, koju je zajedno s njom dobio i Tan Thiam Lye, voditelj Taoističkog saveza Singapura.

Singapur je multireligiozni i multikulturni grad država s oko 5,64 milijuna stanovnika. Prema službenim podatcima iz 2021. godine, budisti čine 31,1 posto pučanstva u Singapuru, kršćani 18,9, muslimani 15,6 i hindi pet posto pučanstva. Pripadnici tradicionalnih kineskih vjerskih skupina, među kojima su i taoisti, čine 8,8 posto pučanstva.

U Singapuru živi oko 360.000 katolika u 32 župe.

Izvor:IKA

Post Tags
Share Post