Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Na Cvjetnicu hrvatski franjevci objavljuju dokumentarni film o životu njihovih bogoslova

Ovaj video donosi oblik njihova života, dnevni red, molitvu i ostale aktivnosti, a sve s ciljem pronalaska Boga i vršenjem njegove svete volje.


Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda pripremila je dokumentarac “Juniorat – život franjevačkih bogoslova”, koji će sutra, na blagdan Cvjetnice, imati premijeru na YouTubeu.

Pogledajte kako izgleda život franjevačkih bogoslova. U ovom igrano-dokumentarnom filmu možete se bolje upoznati s njihovim kontemplativno-aktivnim načinom života koji je temeljen na pravilu iz srednjega vijeka, a oni ga žive u suvremenom svijetu. U današnjoj užurbanosti teško je pronaći mir i čvrsti oslonac, oni oko toga nastoje i pronalaze način. Ovaj video donosi oblik njihova života, dnevni red, molitvu i ostale aktivnosti, a sve s ciljem pronalaska Boga i vršenjem njegove svete volje.

Premijerno će se film prikazati na YouTube kanalu „Franjevački Juniorat“ u nedjelju na Cvijetnicu, 2. travnja, 2023. godine u 21 sat. Link dokumentarnog filma možete pronaći ovdje.

Post Tags
Share Post