Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Nakon pandemije ponovno se otvaraju marijanska svetišta u Kini

Peking se priprema za marijanski mjesec svibanj. Nakon što su vrata svetišta, crkava i kapela godinama bila zatvorena zbog korona virusa, sada su ponovno otvorena za vjernike. U znaku marijanske pobožnosti organiziraju se hodočašća, molitve krunice, pobožnosti, procesije i dobrotvorne aktivnosti, izvijestio je 25. travnja Vatican News.


Marijansko svetište Housangyu na periferiji Pekinga popularno je mjesto marijanskog štovanja lokalnih katolika. Očekuje se veliki priljev hodočasnika tijekom cijelog marijanskog mjeseca svibnja. U Šangaju se također pripremaju za prihvat brojnih hodočasnika i vjernika koji žele posjetiti baziliku Gospe od Sheshana. U tom se nacionalnom svetištu Blažena Djevica Marija kao zaštitnica bazilike časti pod naslovom Marija Pomoćnica.

Biskupijski ured za hodočašća objavio je vodič za nesmetano odvijanje hodočašća. Kao što je uobičajeno na svim javnim mjestima u Kini, i ovdje se koriste nove digitalne tehnologije: za pristup svetištu potrebna je rezervacija i registracija putem digitalnog QR koda (s osobnom iskaznicom). Biskupija je na mrežnoj stranici sheshan.missa.cloud objavila obrazac te QR kod za preuzimanje. Na stranicama biskupije navedena su i vremena misa te kontakti svećenika odgovornih za organizaciju hodočašća, izvijestila je vatikanska misijska agencija Fides.

Post Tags
Share Post