Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Nastavljen oporavak pape Franje u bolnici

Nastavlja se Papin oporavak u rimskoj Poliklinici Gemelli nakon laparotomije i plastične operacije trbušne stijenke s protezom. Medicinsko osoblje obavještava, u priopćenju koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, da Papa nastavlja s respiratornom fizioterapijom te da se u utorak ujutro posvetio redovnim poslovima i čitanju tekstova. U privatnoj kapeli na desetom katu papa Franjo primio je euharistiju.


Mirno je prošla i prethodna noć pape Franje, hospitaliziranog u poliklinici Gemelli nakon laparotomije i plastične operacije trbušne stijenke s protezom. Liječnički tim koji prati Papu javlja, kao i svakoga dana od operacije prošlog tjedna 7. lipnja, novosti o postoperativnom tijeku.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice navodi se da se Papa dobro odmorio tijekom noći i podvrgnuo redovitim krvnim pretragama. Sveti Otac nastavlja s respiratornom fizioterapijom i jutro je posvetio radnim aktivnostima koje se izmjenjuju s čitanjem tekstova.

Prije ručka, papa Franjo je otišao u malu kapelicu privatnog apartmana na desetom katu poliklinike Gemelli, kako bi se sabrao u molitvi. Ondje je primio euharistiju, istaknuo je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Post Tags
Share Post