Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa Franjo nema temperaturu, isključena je mogućnost pneumonije

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni izvijestio je kako je CT kojem je Papa bio podvrgnut tijekom vikenda „isključio mogućnost pneumonije” te da je u „dobrom” stanju i napreduje, prenosi Vatican News.


„Papa je u dobrom i stabilnom stanju; nema temperaturu; a njegova respiratorna situacija očito napreduje”, kazao je ravnatelj Bruni, ažurirajući o zdravstvenom stanju Svetoga Oca.

Papa Franjo je u nedjelju, 26. studenog, nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja izjavio kako ima upalne promjene na području pluća.

U subotu, 25. studenog, bio je podrvgnut CT-u u bolnici Gemelli, te je ravnatelj Bruni potvrdio kako je pretraga isključila mogućnost pneumonije, no da je pokazala upalne promjene koje su dovele do respiratornih poteškoća.

Sveti je Otac intravenozno primio antibiotsku terapiju, „kako bi se povećala učinkovitost liječenja”, kazao je Bruni.

Nadalje, Bruni je kazao da „kako bi se olakšao Papin oporavak, odgođeni su neki važni angažmani zakazani idućih dana”. Zadržani su pak susreti koji su „institucionalne prirode ili lakše podnošljivi s obzirom na njegovo zdravstveno stanje”, prenosi Vatican News.

Izvor: IKA

Post Tags
Share Post