Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa Franjo od petka u Mađarskoj, u središtu Europe pogođene vjetrovima rata

Nakon molitve Kraljice neba 23. travnja, na treću vazmenu nedjelju, Papa je spomenuo predstojeće apostolsko putovanje u Budimpeštu, od 28. do 30. travnja, te sukob u Ukrajini koji pogađa brojnu braću i sestre koji su primorani pobjeći. Pritom je istaknuo hitna humanitarna pitanja


Putovanje u Mađarsku, koje započinje u petak, u središte Europe u kojoj i dalje pušu ledeni vjetrovi rata, već je u srcu pape Franje na današnju treću vazmenu nedjelju. U petak ću – podsjetio je – poći na tri dana u Budimpeštu, u Mađarsku, kako bih upotpunio putovanje na kojemu sam bio 2021. godine, povodom Međunarodnoga euharistijskog kongresa.

Bit će to također putovanje u središte Europe u kojoj i dalje pušu ledeni vjetrovi rata dok kretanja mnogo ljudi stavljaju na dnevni red hitna humanitarna pitanja.

Rimski se biskup potom izravno obratio braći i sestrama u Mađarskoj u iščekivanju – kako je rekao – da vas posjetim. Znam da s mnogo truda pripremate moj dolazak. Od srca vam zahvaljujem na tomu. Sve vas molim da me pratite molitvom – rekao je papa Franjo te odmah potaknuo da se ne zaborave naša braća i sestre u Ukrajini, još uvijek pogođena ratom.  

Post Tags
Share Post