Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa klaretinkama: Nastavite svjedočiti preobilnu Božju ljubav

Papa Franjo primio je u audijenciju u ponedjeljak 24. srpnja 2023. misionarke klaretinke povodom njihovog 18. generalnog kapitula


Okupljenim redovnicama Sveti Otac je poručio da ga njihov itinerar podsjeća na put u Emaus – kojim dvojica učenika zajedno hodaju, te susreću hodočasnika kojega pozivaju na večeru. Kad otkriju da je taj hodočasnik uskrsli Isus, obuzeti su radošću i ne mogu si pomoći – krenu svjedočiti.

„U priči o Emausu možemo prepoznati glavne elemente sinodskog procesa koji proživljavamo u Crkvi: susret, sudjelovanje, dijalog, zajedništvo, poslanje“, rekao je Papa.

To je ono što i redovnice žele živjeti i ponuditi iz „posebnosti svoje karizme, pridružujući se putu opće Crkve“, istaknuo je.

Polazeći od naziva družbe – redovnice Marije Bezgrešne, misionarke klaretinke – Papa je naglasio tri vida koji karakteriziraju njihov poziv: one su marijanske, misionarke i klaretinke.

„Vi ste marijanske“ – rekao je, „prati vas Bezgrešno Srce Marijino, upućuje vas na Presveto Srce njenog sina i govori vam: ‘Što god vam rekne, učinite!’ (Iv 2, 5)“. Nadalje, one su misionarke, nose Isusovu poruku kamo god su poslane, s – kako je rekao – „Marijinim povjerenjem i nježnošću, utjelovljujući Gospodinove riječi i geste da bi njegovo Kraljevstvo ljubavi bilo prisutno u svijetu“.

One su također klaretinke, kćeri sv. Antuna Marije Clareta. Njihov ih utemeljitelj zagovara i uzor je u kojeg se uvijek mogu ugledati da bi naučile njegovati majčinsko-djetinji odnos s Marijom, strast za evangelizacijom i misionarsku odvažnost, poručio je Papa.

„Drage sestre, pozivam vas da neprestano produbljujete svoje karizmatske korijene u ova tri vida kongregacije koje vas identificiraju; to je nasljedstvo koje ste primile i pozvane prenijeti onima oko sebe, ‚zarazivši‘ ih radošću Evanđelja. Ne bojte se prijeći geografske granice, pa čak i egzistencijalne granice, kao što je činio otac Claret, da svi upoznaju preobilnu ljubav Srca Božjega“, zaključio je papa Franjo, prenosi Vatican News.

Post Tags
Share Post