Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa o Berlusconiju: Energična narav u obavljanju javnih dužnosti

Papa Franjo poslao je brzojav sućuti koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, povodom preminuća, jučer, 12. lipnja, u 87. godini života, bivšega talijanskog premijera Silvija Berlusconija


Protagonist talijanskoga političkog života koji je javne odgovornosti obavljao energičnim temperamentom – tim se riječima papa Franjo spomenuo Silvija Berlusconija, bivšega talijanskog premijera i čelnika stranke Forza Italia, koji je danas, 12. lipnja, preminuo u bolnici San Raffaele u Milanu, u kojoj je bio hospitaliziran prije nekoliko dana. Njegovo se stanje pogoršalo u posljednjih nekoliko sati.

U brzojavu koji je potpisao kardinal Pietro Parolin, Papin državni tajnik, upućenom Berlusconijevoj kćeri Mariji Elviri Berlusconi (poznatijoj kao Marina), papa Franjo, obaviješten o smrti njezinoga voljenog oca, jamči svoju blizinu obitelji i iskreno sudjelovanje u žalosti.

Sveti Otac, osim toga, zaziva od Boga vječni mir za pokojnika i utjehu srca onima koji oplakuju njegov odlazak. Sjedinjujem se u žalosti uz gorljivi spomen u molitvi – stoji na kraju brzojava.

Post Tags
Share Post