Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa otputovao za Mađarsku

Papa Franjo započeo je u petak 28. travnja 2023. apostolsko putovanje u Mađarsku koje se održava pod geslom “Krist je naša budućnost”.


Zrakoplov Airbus A320 zrakoplovne kompanije Ita Airwais, kojim Papa putuje u Mađarsku poletio je iz rimske zračne luke Fiumicino u 8.21 sat prema Budimpešti. Let bi trebao trajati nešto manje od dva sata. Papa će u glavnom gradu Mađarske boraviti do 30. travnja.

Prije nego što je napustio Dom svete Marte, Papa se, u pratnji prefekta Dikasterija za službu milosrđa, kardinala Konrada Krajewskog, susreo s petnaest beskućnika koji žive u blizini Bazilike svetog Petra.

Papa se vraća u Mađarsku dvije godine nakon Međunarodnog euharistijskog kongresa održanog u Budimpešti u rujnu 2021. i, nakon Ivana Pavla II. koji je Mađarsku pohodio 1991. i 1996., drugi je papa koji dolazi u posjet mađarskom narodu. Na letu s Papom na njegovom 41. apostolskom putovanju izvan Italije je oko 75 ljudi uključujući novinare, fotografe, producente, snimatelje i tehničare raznih nacionalnosti te posadu od 3 pilota i 6 stjuardesa.

Post Tags
Share Post