Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa pozvao kršćane na zajedničko svjedočenje evanđelja

U brzojavu koje je sudionicima sinode Unije metodističkih i valdenških Crkava, koja se održava ovoga tjedna nedaleko od Torina, u Papino ime poslao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, papa Franjo pozvao je sukršćane na zajedničko svjedočenje evanđelja, izvijestio je Vatican News.


Uputio je pozdrave članovima Sinode i izrazio nadu da će susret za sve članove biti prilika dubokog iskustva Krista koji prihvaća i vodi do punine zajedništva s Gospodinom i s braćom.

Papa Franjo je zahvalio Bogu Ocu za darove postignute ekumenskim dijalogom, kao i za skladnu suradnju među kršćanskim vjeroispovijestima. Također je napomenuo da se želi duhovno sjediniti povodom tog važnog događaja, kako bismo svi mogli rasti u međusobnom poznavanju i svjedočenju Isusovog evanđelja. Na kraju je uputio najbolje želje za rad Sinodske skupštine i zazvao Gospodinov blagoslov.

Unija metodističkih i valdežanskih Crkava talijanska je ujedinjena Crkva osnovana 1975., koja okuplja Valdežansku evangeličku Crkvu i Evangeličko metodističku Crkvu u Italiji. Unija ima oko 50 tisuća članova, od čega 45 tisuća Valdenžana, uglavnom u Italiji, ali i u Argentini i Urugvaju. Metodista ima oko 5000, izvijestio je Vatican News.

Post Tags
Share Post