Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa starijim osobama i mladima: Otkrijte radost ponovnoga susreta

U poruci objavljenoj danas na svojem Twitter računu papa Franjo je potaknuo na proslavu III. dana djedova, baka i starijih osoba; tom će prigodom u nedjelju, 23. srpnja, predvoditi misu u vatikanskoj bazilici na kraju koje će petero starijih osoba predati hodočasnički križ Svjetskoga dana mladih skupini mladića i djevojaka koji će otputovati u Lisabon


Na misi koju će papa Franjo slaviti u nedjelju, 23. srpnja u bazilici svetoga Petra, povodom Trećega dana djedova, baka i starijih osoba, sudjelovat će više od šest tisuća ljudi, među kojima brojne starije osobe iz cijele Italije – djedovi i bake zajedno sa svojim unucima i obiteljima, štićenici u staračkim domovima, kao i brojni predstavnici osoba treće životne dobi koji djeluju u župama, biskupijama i udrugama. Taj dan, za koji je Papa želio da se slavi četvrte nedjelje u srpnju, ove se godine obilježava o temi „Od koljena do koljena dobrota je njegova“, koja se odnosi – kako je objasnio sâm papa Franjo u prigodnoj poruci – na susret Marije i Elizabete, koji pak upućuje na Svjetski dan mladih koji će se održati za malo više od tjedan dana u Lisabonu, a čiji je moto „Usta Marija i pohiti“ (Lk 1, 39).

Danas je na svojemu Twitter računu @Pontifex Sveti Otac objavio tweet u kojemu poziva na proslavu dana starijih osoba.

Ponovno upućujem svoj poziv svima – biskupijama, župama, udrugama, zajednicama – da sljedeće nedjelje proslave III. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, stavljajući u središte radost obnovljenoga susreta između mladih i starijih osoba.

Starije osobe i mladi prema Svjetskom danu mladih u Lisabonu

Posebno će značajan trenutak, na kraju slavlja koje će u nedjelju predvoditi papa Franjo, bit će simbolična predaja hodočasničkoga križa Svjetskih dana mladih, koji će petero starijih osoba – predstavnika pet kontinenata – predati mladima koji će ići u Portugal, u znak prijenosa vjere s koljena na koljeno. Tom se gestom želi također prikazati zauzimanje starijih osoba, djedova i baka koji su prihvatili Papin poziv koji im je Papa uputio u poruci povodom njima posvećenoga dana, da mole za mlade koji se pripremaju za putovanje i prate ih svojim blagoslovom.

Post Tags
Share Post