Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa u bolnici izmolio privatno Angelus

Papin oporavak nakon operativnog zahvata kojem je podvrgnut u srijedu, 7. lipnja protječe uredno. Sveti je Otac molitvu Anđeo Gospodnji izmolio privatno u kapelici privatnog apartmana Poliklinike Gemelli, izvijestio je novinare u nedjelju, 11. lipnja pročelnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.


Liječničko osoblje je izvijestilo da je „Sveti Otac i dalje afebrilan i hemodinamski stabilan; podvrgnut je respiratornoj fizioterapiji i nastavlja se kretati”.

Papa je jutros pratio misu u izravnom televizijskom prijenosu te se pričestio. Nakon toga je otišao u kapelicu privatnog stana, gdje je nasamo izmolio Anđeo Gospodnji. Potom je u privatnom stanu ručao zajedno sa zdravstvenim i pomoćnim osobljem koji su uz njega u ovim danima hospitalizacije.

Profesor Sergio Alfieri, ravnatelj Odjela za abdominalne i endokrine metaboličke medicinske i kirurške znanosti, jučer je, izvješćujući o Papinom stanju, ponovio važnost pažljivog oporavka s ciljem da se izbjegne izlaganje trbušnog zida većim naporima. Liječnici su tako Papi preporučili da ne predvodi javno molitvu Anđeoskog pozdravljenja, kako to uobičajeno čini svake nedjelje, kako bi se smanjio svaki fizički pokret koji bi mogao opteretiti operirano područje.

Post Tags
Share Post