Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papina sućut povodom „bezumnih djela nasilja” u Srbiji

U brzojavu koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom beogradskom nadbiskupu Ladislavu Németu, papa Franjo 5. svibnja jamči svoje molitve i izražava sućut zbog pucnjava prošlih dana u kojima je ubijeno šesnaest osoba.


apa Franjo je izrazio žalost zbog djela nasilja koja su proteklih dana pogodila Srbiju, s pucnjavom u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, te u blizini Mladenovca, u kojima je život izgubilo 16 osoba. Učinio je to u brzojavu koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom mons. Ladislavu Németu beogradskom nadbiskupu i predsjedniku Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćiria i Metoda.

Molitve i sućut

Sveti Otac jamči molitve i izražava sućut svima koji su „pogođeni tim bezumnim djelima nasilja“, te se duhovno sjedinjuje u ljudskoj boli onih koji oplakuju smrt nedužnih žrtava koje predaje u nježni zagrljaj uskrsloga Gospodina. Udjeljujući apostolski blagoslov, Papa zaziva utjehu i snagu Duha Svetoga na ožalošćene obitelji i na ranjene, kako bi bili poduprti u svojoj vjeri, navodi se u brzojavu koji prenosi Vatican News.

Post Tags
Share Post