Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papu Franju bi trebali otpustiti iz poliklinike Gemelli u petak

Papa Franjo trebao bi biti otpušten iz Poliklinike Gemelli 16. lipnja, potvrdio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.


Tiskovni ured Svete Stolice potvrdio je kako bi papa Franjo trebao biti otpušten iz rimske Poliklinike Gemelli u petak, 16. lipnja, nakon operacije abdomena kojoj je bio podvrgnut 7. lipnja.

Papa Franjo je u četvrtak, 15. lipnja, po treći put posjetio pacijente na Odjelu dječje onkologije te je pozdravio upravu Poliklinike Gemelli.

Djeci, koja su ga zajedno s liječnicima i medicinskim sestrama dočekala na hodniku s pljeskom, Papa je iskazao svoju blizinu, privrženost i suosjećanje, milujući i blagoslivljajući ih.

Prema fotografijama koje je objavio Tiskovni ured Svete Stolice, Papa se zadržao s jednim parom u razgovoru.

Izašavši iz privatnog bolničkog apartmana, također je pozdravio i upravu poliklinike koje ga je dočekalo po treći put, nakon operacije zbog divertikularne stenoze 2021. i hospitalizacije zbog infektivnog bronhitisa u ožujku ove godine.

Podsjećamo, za prošlog posjeta Odjelu dječje onkologije papa Franjo je krstio dječaćića Miguela Ángela. Ovog puta, dječačićeva majka Marcela, saznavši da je Papa opet u bolnici, donijela mu je kao znak zahvale plakat s fotografijama njezine obitelji i dobrim željama. Saznavši za to, Sveti Otac ju je nazvao i zahvalio joj, objavio je Vatican News.

Post Tags
Share Post