Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Polaganje doživotnih zavjeta s. Nine Benedikte Krapić

U Svetištu Majke Božje Trsatske u Rijeci, u nedjelju 13. kolovoza u 15 sati, s. M. Nina Benedikta Krapić suradnica portala Mreže Riječi položit će doživotne redovničke zavjete. Svetu misu i obred zavjetovanja predvodi fra Ante Vučković.


S. M. Nina Benedikta Krapić rođena je 7. lipnja 1989. godine u Rijeci. Do odlaska u samostan radila je kao radijska voditeljica i novinarka na Radiju Trsat. U Družbu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga stupila je 2014. nakon završenog studija prava. Pod zaštitom sv. Terezije Benedikte od Križa (Edith Stein) uzima redovničko ime s. M. Nina Benedikta.

U redovničkom apostolatu radila je kao pravnica u službi ženama i djeci – žrtvama nasilja u obitelji, u Caritasovom domu “Sv. Ana” te je koordinirala rad Tranzitnog punkta za migrante u Caritasu Riječke nadbiskupije. Educirala se u području psihoterapije te služila osobama liječenim od ovisnosti o alkoholu.

S. M. Nina Benedikta je studirala i na poslijediplomskom studiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Aktivna je na više radija i portala, a nakon polaganja zavjeta odlazi na projekt Dikasterija za komunikacije, u Vatikanske medije gdje će ostati do kraja godine.

Kolumne s. Nine Benedikte Krapić možete pronaći OVDJE

Izvor: Riječka nadbiskupija

Post Tags
Share Post