Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Seulski nadbiskup: „Svjetski dan mladih 2027. ponudit će novo iskustvo zajedništva u Kristu”

Na kraju mise Svjetskog dana mladih u nedjelju, 6. kolovoza, papa Franjo najavio je da će južnokorejski Seul biti domaćin sljedećeg Svjetskog dana mladih 2027. godine. Nadbiskup Peter Chung Soon-taek iz Seula zato je u razgovoru s novinarkom Vatican News Francescom Merlo izrazio svoju radost i nadu zbog najave da će upravo njegova nadbiskupija biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. godine.


Nadbiskup Soon-taek Svjetski dan mladih vidi kao „veliku priliku za sve jer, iako su kultura i jezik različiti, osjećamo da smo isti, Božji ljudi, mi smo jedno”. Nastavio je rekavši da će iskustvo u njegovoj domovini Koreji mladim ljudima ponuditi priliku “okusiti korejsku kulturu koja je drugačija, ali će također osjetiti jedinstvo u Kristu”.

Bogatstvo raznolikosti

Nadbiskup Chung se nada ponuditi jedinstveno iskustvo za mlade ljude koji će putovati u Koreju 2027., također ono koje im pomaže da upoznaju bogato nasljeđe i raznolikost u Aziji, gdje kršćani često žive u manjinskim i multireligijskim kontekstima. Izrazio je uvjerenje da se jedinstvo i bratstvo koje doživljavaju mladi ljudi može podijeliti sa svim Korejcima i ljudima u regiji.

Novi poticaj za pastoral mladih u Južnoj Koreji

„Pripreme i organizacijska logistika okupljanja stotinâ tisućâ, ili kao u Lisabonu, više od milijun i pol mladih zajedno, su zastrašujuće”, priznaje nadbiskup Chung, ali je optimističan i vjeruje da će uspjeti prikupiti potrebnu pomoć i volontere s istom velikom predanošću vidljivom ovih dana u Lisabonu.

Također vjeruje da SDM u Koreji može ponovno pokrenuti pastoral mladih, koji je zbog pandemije Covid-19 postao otežan.

Zaključio je kako je „Svjetski dan mladih sjajna prilika za mlade u Koreji i mlade u svijetu”, te način da se mladima pomogne da budu protagonisti za dobrobit svijeta.

Poziv svima

Nadbiskup Chung Soon-taek istaknuo je da zbog domaćinstva Svjetskog dana mladih u središtu pozornosti neće biti samo Južna Koreja, nego cijeli azijski kontinent.

„Mi, korejski biskupi i korejska Crkva, iskoristit ćemo ovu priliku i razgovarati o tome s drugim zemljama. Također, želimo reći svim mladima – Dobrodošli ste i pozivamo vas. Dođite, iskusite Koreju i radimo zajedno. Pripremimo se zajedno za sljedeći Svjetski dan mladih”, zaključio je nadbiskup Chung Soon-taek u intervjuu za Vatica

Izvor:IKA

Post Tags
Share Post