Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Sveta Stolica darovala fragmente relikvije Kristovog križa kralju Charlesu III.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice potvrdio je da je Sveta Stolica početkom mjeseca travnja darovala fragmente relikvije Kristovog križa kralju Ujedinjenog Kraljevstva i vrhovnom upravitelju Engleske Crkve „kao ekumensku gestu“


Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio je u četvrtak, 20. travnja da je Sveta Stolica početkom ovog mjeseca „fragmente relikvije Kristovog križa darovala“ putem Apostolske nuncijature, Njegovom Veličanstvu Kralju Charlesu III., suverenu Ujedinjenog Kraljevstva i vrhovnom upravitelju Engleske Crkve „kao ekumensku gestu u povodu stote obljetnice Anglikanske Crkve u Walesu“.

Riječ je o darovanju dva dijela pravoga križa na kojem je Isus bio razapet. Dragocjene relikvije, čuvane u Vatikanu, dopremljene su ovih dana u Kraljevsku kapelu svetog Jakova u Londonu. Vijest o donaciji objavili su britanski mediji, potom je objavom na Twitteru potvrdio i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva pri Svetoj Stolici Christopher Trott. Monsinjor Ervin Lengyel, savjetnik Apostolske nuncijature u Velikoj Britaniji, kasnije je objavu veleposlanika Trotta podijelio na svome Twitter profilu.

Post Tags
Share Post