Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

U Sisku započeo 5. Mladifest Hrvatska

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, u petak 30. lipnja u Župi sv. Kvirina u Sisku započeo je jubilarni peti po redu Mladifest Hrvatska, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.Ovogodišnji program Mladifesta, koji se organizira po uzoru na onaj u Međugorju, održava se pod geslom „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ Mudr 7, 11. U susret je okupljene uveo predsjednik komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec, a sve okupljene, kao i one koji Mladifest prate putem TV kanala i društvenih mreža, pozdravili su i povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Marijan Štingl i rektor bazilike sv. Kvirina vlč. Robert Jakica. Iskazali su dobrodošlicu u grad hrvatskih pobjeda i grad sv. Kvirna, istaknuvši kako ovakvi susreti donose brojna dobra i duhovne plodove.

Zatim je slijedilo svjedočanstvo koordinatorice Trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku i promotorice Trajnog euharistijskog klanjanja u Hrvatskoj Nade Burum te članova Katoličke malonogometne lige, tajnice Ureda za mlade HBK Ive Vrabac, vlč. Ivana Grbešića, koji je KMNL pokrenuo u Sisku, i aktivnog igrača u ligi Mateja Križanića.

Svjedočanstvo koje je osvojilo srca mladih bilo je ono izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. On je iskreno i srcem progovorio o svom djetinjstvu, nogometnoj reprezentaciji, vjeri i ljubavi prema Domovini koja ih drži zajedno te molitvi krunice koja mu daje snagu. „Dragi mladi morate vjerovati, biti uporni, čvrsti u svojim nakanama jer uvijek se dobro dobrima vrati. Kada dođu teški trenuci i prepreke najlakše je odustati, borite se i tražite svoj put. Dragi Bog će biti uvijek uz nas“, poručio je izbornik Zlatko Dalić okupljenima.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić održao je katehezu o euharistiji, istaknuvši kako je važno poznavati ono što je pred nama u misi jer nam pruža da još puno dublje živimo otajstva koja nam je Krist ostavio. Misno slavlje, kao središnji dio prvog dana Mladifesta, predvodio je sisački biskup Vlado Košić.  U propovijedi je biskup rekao kako je naš Bog, Bog čudesa o čemu svjedoči i prvo čitanje iz Knjige postanka kada je Bog Abrahamu koji je imao 99 godina i ženi mu Sari od 90 godina obećao potomstvo.

„Doista Sara je rodila sina Izaka, od Izaka se rodio Jakov, a njemu dvanaest sinova po kojima nose imena dvanaest izraelskih plemena. Tako je nastao taj prvi Božji starozavjetni narod. Tu je Bog želio pokazati svoju čudesnu desnicu, da je njemu sve moguće samo mu treba vjerovati. Kaže Poslanicama Hebrejima da kada je Bog navijestio Abrahamu da će od njega poteći veliki narod, povjerova Abraham i uračuna mu se u pravednost. Kada vjeruješ i protiv svake nade se nadaš, to je prava vjera i pravo povjerenje. Kada ne vidiš što slijedi iza svakog tvog koraka, a ti se, kako kaže prof. Ivančić, usuđuješ baciti u naručje i Očeve te ruke uhvate i ti si spašen. Zato jedino što trebamo naučiti danas iz Riječi Božje je da trebamo imati povjerenje u Boga i da Bog čini čudesa i kada je to nemoguće“, poručio je biskup.

Prvi dan zaključen je križnim putem koji je predvodio povjerenik Štingl, a za koji su razmatranje za svaku postaju napisali hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Post Tags
Share Post