Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

VIDEO Hrvatski violončelist Hauser nastupio u Vatikanu

U subotu, 10. lipnja održan je prvi Svjetski susret „Not Alone“ na Trgu sv. Petra u Vatikanu uz svjedoke bratstva i umjetnike kao što je Andrea Bocelli, Al Bano, Stjepan Hauser i drugi. Na događanju su sudjelovali obitelji i udruge zajedno s onima koji žive na rubu društva, od najsiromašnijih i beskućnika do migranata i žrtava nasilja i trgovine ljudima


Događaj koji je papa Franjo silno želio i željno iščekivao održan je u subotu, 10. lipnja na Trgu svetoga Petra, s početkom u 16 sati, ali koji je započeo već prijepodne sa susretima na kojima su sudjelovali oko 30 dobitnika Nobelove nagrade za mir, zajedno sa svijetom mladih, udrugama i predstavnicima trećega sektora, kako bi shvatili kakav je svijet moguće izgraditi nadahnjujući se na ideji bratstva kako je izražena u enciklici Fratelli tutti.

Uz Papinog državnog tajnika kardinala Pietra Parolina i generalnog vikara Svetoga Oca za Državu Vatikanskoga Grada kardinala Maura Gambettija na događaju je sudjelovalo oko 30 dobitnika Nobelove nagrade za mir

Svjetski susret o ljudskom bratstvu „Not Alone“ želio je ponovno potaknuti san o bratstvu pape Franje, a bio je također prilika za bliski susret i molitvu za Svetoga Oca koji je trebao biti prisutan na tom događaju.

Događaj je organizirala Zaklada Fratelli tutti u suradnji s Bazilikom svetog Petra, Dikasterijem za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i Dikasterijem za komunikacije.

Na kraju susreta međunarodna skupina mladih uhvatili su se za ruke i udružili u golem zagrljaj na Trgu sv. Petra

Proslavljeni violončelist Stjepan Hauser ove je subote imao priliku nastupati u Vatikanu, na Trgu svetog Petra. Posebna energija Trga svetog Petra i Hauserovo iznimno glazbeno umijeće pokazali su se kao savršen spoj kojim se željelo dati vidljivost viziji i ideji Svetog Oca o općem ljudskom bratstvu, solidarnosti i pravednosti.

Post Tags
Share Post