Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Vjernici iz Indije Uskrs proslavili misom u Zagrebu

Vjernici iz Indije proslavili su svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjeg 31. ožujka misom na malajalamskom jeziku u crkvi svetoga Blaža u Zagrebu.


Euharistijsko slavlje predvodio je karmelićanin o. Jaison Kaimathuruthil, a okupilo se više od stotinu vjernika kako bi proslavili Uskrs na svojem materinjem jeziku. Mnogi su obukli i svoje narodne nošnje, a svečano su prinosili na oltar i darove koje su nakon mise podijelili u prigodnom druženju u prostorima župe. To je bio dio Indijaca katolika koji se služe malajalamskim jezikom, a redovito su uključeni u veću zajednicu koja u istoj župi slavi misu na engleskom jeziku.

Otac Jaison predvodio je također misno slavlje svetkovine Uskrsa na engleskom jeziku na kojemu se okupilo gotovo 500 ljudi, što svjedoči da se preko pastorala za strance ljudi različitih kultura i jezika mogu povezati u bratskom zajedništvu i ispovijedanju vjere u uskrsloga Krista.

Za nedjelju Božjega milosrđa bit će slavljena i misa na španjolskom jeziku koju će predvoditi prvi tajnik Apostolske nuncijature u Hrvatskoj mons. Alvaro Ernesto Izurieta Y Sea.

Izvor: IKA

Post Tags
Share Post