Dobro došli na portal Mreže Riječi

U katoličkom kalendaru danas slavimo blagdan Marije Posrednice. Među naslovima Bogorodice Marije koji označuju njezino sudjelovanje u duhovnom životu vjernika, značajno mjesto zauzima i Posrednica svih milosti.


Za vrijeme zasjedanja Drugoga vatikanskog sabora nastalo je jasno obrazloženje u konstituciji o Crkvi koje govori da Marijina majčinska uloga ne umanjuje Kristovo jedino posredništvo, već pokazuje Njegovu snagu. Sav spasonosni utjecaj Blažene Djevice Marije na ljude nastaje iz Božje dobrohotnosti, i temelji  se na Njegovu posredništvu te potpuno o Njemu ovisi.

Marija nije neposredna posrednica kod Boga, Ona je samo suradnica svoga Sina, jedinog posrednika. Marijino zauzimanje kod Boga za nas Njezino je zalaganje za Isusovo djelovanje u našu korist. Nakon Uznesenja, svojim nam mnogostrukim zagovorom Ona i dalje pribavlja darove vječnoga spasenja.

Blažena Djevica Marija ima majčinsku službu u Crkvi, službu zagovaranja i praštanja, molitve i milosti te službu pomirenja i mira.

Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji, Majci svih Majki. Sveti Ivan Bosco rekao je: ‘Blažena Djevica Marija kao dobra Majka uvijek žuri u pomoć kada vidi da su Njezina djeca u opasnosti’.

Više o ovom blagdanu pogledajte na sljedećem videu:

Post Tags
Share Post