Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

PODCAST Mreže Riječi – don Ante Mateljan: Očuvanje duhovnog blaga pred izazovima masovnog turizma

U novom podcastu Mreže Riječi gostovao je naš suradnik i kolumnist na portalu don Ante Mateljen. Don Ante je katedralni župnik, redoviti profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu te jedan od predavača na zaručničkim tečajevima Splitsko-makarske nadbiskupije.

U razgovoru za podcast don Ante progovara o specifičnostima i izazovima koje dolaze s službom katedralnog župnika u središtu Splita i špicom turističke sezone. Svjestan trenda iseljavanja iz gradskih zidina te turizma koji „jede samog sebe“ don Ante ističe neke pozitivne aspekte koje je moguće otkriti i iskusiti samo kroz direktan kontakt s povjerenom baštinom.

Govoreći o budućnosti teologije don Ante poziva na jaču implementaciju evangelizacijskih nastojanja unutar kojih će teolozi i katehete biti posrednici bogate povijesno-duhovne baštine onima kojima su poslani. Osvrćući se na pripravu za brak i zaručničke tečajeve don Ante – na temelju bogatog iskustva – ističe neke pozitivne i negativne aspekte pripreme te naglašava potrebu prilagođavanja novom iskorijenjenom načinu života.

Post Tags
Share Post