Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Susret mons. Puljića i intendanta HNK-a Vicka Bilandžića

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić susreo se, u četvrtak 6. srpnja, s intendantom HNK-a Split Vickom Bilandžićem. Susretu, u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta, nazočili su i ravnateljica Opere Ivana Srbljan te ravnatelj Drame Ivan Plazibat.

Gospodin Bilandžić je upoznao mons. Puljića s radom HNK-a te programom 69. Splitskog ljeta, naglasivši kako se raduje dijalogu i budućoj suradnji između Kazališta i Nadbiskupije. Zahvalivši apostolskom upravitelju na dolasku i ohrabrujućim riječima, intendant Bilandžić ga je pozvao na ovogodišnji Božićni koncert.

Mons. Puljić je naglasio kako bi volio da se u HNK izvede oratorij za soliste “Križ – in hoc signo vinces” koji je uglazbio maestro don Šime Marović. Inače, navedeni Oratorij je izveden 1997. godine u Dubrovniku kada je obnovljeni križ na Srđu blagoslovio kardinal Franjo Kuharić. Tekst za Oratorij su napisali don Petar Vuletić – Šjor i tadašnji dubrovački biskup mons. Želimir Puljić, a izveo ga je Zbor i orkestar splitskog Hrvatskoga narodnog kazališta.

Također, mons. Puljić je naglasio kako se nada da će HNK izgrađivati umjetnost koja će u sebi uključivati kršćanske i humanističke vrijednosti, dodavši „da je sloboda bez odgovornosti siromašna“.

Susret je završen izmjenom prigodnih darova.

Post Tags
Share Post