Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

10 poruka mladih svetaca današnjim mladima

Za biti svet godine ne predstavljaju nikakvu ulogu. U nastavku donosimo određene mlade svece koji i danas imaju što za poručiti mladima.


Svi ovi sveci imaju jednu zajedničku stvar: ljubav prema Kristu koja je poprimila oblik herojske kreposti. Ovaj popis svetaca s porukama koje su upućene mladima prenosi Aleteia.

1. Sveti Alojzije Gonzaga

Govoreći o prijateljstvu, rekao je: “Ne otvaraj svoje srce svakojakim ljudima. Samo će vjeran prijatelj moći primiti tvoje povjerenje i pomoći ti.”

2. Sveti José Luis Sánchez del Río

O vjernosti Bogu rekao je: “Nikad nije bilo lakše osvojiti nebo nego danas.”

3. Sveta Terezija iz Lisieuxa

Kako bismo lakše prihvatili pogreške drugih, sveta Terezija iz Lisieuxa predlaže da svoje frustracije podijelimo s Bogom. Jednom je u praonici jedna od sestara tako entuzijastično prskala odjeću da je prljava voda prskala po licu Terezije. Prepoznala je to kao priliku da ponudi žrtvu umjesto da se žali i “pomislila sam kako je glupo odbiti blago koje mi je Bog tako velikodušno ponudio.”

4. Blaženi Carlo Acutis

Carlo Acutis otkriva tajnu kako lako stići u nebo: „Euharistija je autoput do neba… Što se više pričešćujemo, postajemo sličniji Isusu, a već na ovoj zemlji imamo predokus neba.“

5. Sveti Dominique Savio

“Moji prijatelji bit će Isus i Marija. Radije bih umro nego sagriješio.” To je izvrsnost prema kojoj nas sveti Dominik Savio poziva da težimo.

6. Blažena Chiara Luce Badano

Na temu predanja Božjoj volji, blažena Chiara Luce Badano često je, suočena s patnjom, govorila: “Za tebe, Isuse. Ako ti to želiš, i ja to želim.”

7. Časni sluga Božji Matteo FarinaMatteo Farina ima izvrstan savjet za mlade:

“Moramo živjeti svaki dan kao da nam je posljednji, ne u tuzi smrti, nego u radosti i spremnosti za susret s Gospodinom!”

8. Blaženi Pier Giorgio Frassati

Onima koji traže sreću poručuje: “Prava sreća, dragi moji prijatelji, ne sastoji se u svjetovnim užicima ili zemaljskim stvarima, nego u mirnoj savjesti, koju možemo steći samo ako smo čista srca i uma.”

9. Blaženi Marcel Callo

“Pokažimo se kao kršćani u svim okolnostima. Održimo svoj duh postojanim, i ne dopustimo da se naše brige vode, nego se preplavimo svojim dobrim raspoloženjem, našom vjerom; žrtvujmo sve u službi Krista”.

10. Sveta Marija Goretti
Kako bismo nadvladali poteškoće, sveta Marija Goretti savjetuje da se uvijek pouzdamo u Boga:  “Providnost će nam pomoći. Borit ćemo se i boriti se dalje!”

Izvor: HKM

Post Tags
Share Post