Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Bit će sve u redu, učini ovaj korak

Bit će sve u redu. Svi vjetrovi kad-tad utihnu. Na svakome se tamnome nebu kad-tad pojave zvijezde. Nekad kad ti se učini da se Bog skrio ili kad ti se učini da si se ti svojim grijesima od Njega sakrio, sjeti se da Dobrota Gospodnja nije nestala.


Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina br. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast. Na Facebooku je promišljao o izazovima na životnom putu svakoga kršćanina. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

„Ponavlja se svako jutro. Vrlo je velika tvoja vjernost.“ Ovo su riječi pisca Tužaljki kojima se tješi u svome trenutku patnje. I nema veće istine od te. Bog zauvijek ostaje vjeran svojim obećanjima. Obećanjima mira, obećanjima ljubavi, obećanjima svoje blizine u tvome životu.

Postoje dani kad Božje prvo mjesto u svome životu prepustiš nečemu drugome, kad staviš na to prijestolje svijet, zaljubljenost, obitelj, prijatelje. Postoje dani kad te dobre i Bogu mile stvarnosti staviš na mjesto Njega koji uvijek treba biti u središtu svega. Postoje dani kad na to mjesto staviš grijeh i sve ono čemu nije mjesto uopće u tvome životu, a kamoli na prvom mjestu. Kad nam nestane to Božje uporište, sve se krene urušavati. Tada nas krene nagrizati tjeskoba, usamljenost, osjećaj da nismo vrijedni ljubavi, da nismo voljeni, da nema nade za nas. Tada dopuštamo da nas riječi ljudi rane, da nas padovi naših bližnjih slome, da nas neimaština uništi, da nam bolest bude znak da nas je Bog ostavio. Onda kad nam Bog nije dovoljan, sva ova sredstva kojima se čistimo, kojima nas On čisti, postaju u našim glavama znakovi Božje mržnje prema nama, a sve boli duše zapravo nam samo govore jedno: „Nešto si stavio ispred Mene.“

Nema patnje koju On neće iskoristiti za dobro. Nema rane koju neće zacijeliti, nema tame koju On neće pretvoriti u svjetlost. Nema tebe kojega On neće učiniti savršenim ako mu dopustiš, ako se predaš, ako Njega staviš u središte svoga života.

Bit će sve u redu, učini ovaj korak, kad ga učiniš, dobit ćeš svjetla za sljedeći. Dobrota Gospodnja nije nestala, prati te i vodi te i čeka te iza ugla. Tvoja priča još nije završila, jer Bog vjeruje samo u happy endove za one koji ga ljube.

br. Jakov od Križa

Izvor: br. Jakov od Križa // HKM

Share Post