Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

„Noć crkvi” početkom lipnja u Austriji, Češkoj, Švicarskoj i Italiji

„Noć crkvi” koja se u Austriji već tradicionalno upriličuje svake godine s nizom sadržaja u ekumenskom okviru, ove će se godine 2. lipnja osim u Austriji održati i u Češkoj, Švicarskoj i Južnom Tirolu u Italiji, objavio je u utorak 30. svibnja Kathpress.


U sve četiri države organizirani su odgovarajući programi u crkvama različitih kršćanskih zajednica koje će u tu svrhu biti otvorene u noći s petka na subotu. Predviđene su glazbene priredbe, kulturni izleti na rijetko posjećena crkvena mjesta i drugi duhovni sadržaji.

Innsbruški biskup Hermann Glettler izjavio je tim povodom kako je riječ o svojevrsnoj „noći otvorenih vrata” crkvi, koje su te noći posebice otvorene za opterećene koji u crkvenom prostoru žele pronaći mir.

Slično kao i u Austriji, „Noć crkvi” u Češkoj ove se godine održava već 14. put, u oko 1.700 crkvi i sakralnih mjesta i više od 5.500 različitih sadržaja. Samo u Pragu program će se odvijati na 378 mjesta.

U Južnom Tirolu „Noć crkvi” bit će organizirana u više od 70 crkava, samostana i kapelica, s posebnim naglaskom na više od 630 tamošnjih seoskih kućnih kapelica.

U Švicarskoj se „Nož crkvi” održava četvrti put za redom, ove godine u jedanaest kantona s koncertima, filmovima, kazališnim predstavama, razgovorima i molitvama, ukupno više od 2.400 programskih sadržaja.

Post Tags
Share Post