Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa Franjo bit će podvrgnut operaciji abdomena

Papa Franjo bit će 7. lipnja podvrgnut laparotomiji i operaciji trbušne stijenke u rimskoj poliklinici Gemelli, izvještava Vatican News.


Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni kazao je kako će operacija biti obavljena 7. lipnja u ranim poslijepodnevnim satima u rimskoj bolnici. Papa se uputio u polikliniku neposredno nakon opće audijencije na Trgu svetog Petra.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice stoji da će Sveti Otac biti podvrgnut laparotomiji i operaciji trbušnog stijenke pod općom anestezijom. Nadalje se navodi kako je operacija postala „nužna” zbog hernije „koja uzrokuje rekurentne, bolne i pogoršavajuće subokluzivne sindrome”.

U priopćenju je ravnatelj Bruni kazao kako će hospitalizacija pape Franje trajati nekoliko dana „kako bi se omogućio normalan postoperativni tijek i potpuni funkcionalni oporavak”.

Treća je to hospitalizacija pape Franje u poliklinici Gemelli. Sveti je Otac hospitaliziran 29. ožujka 2023. zbog bronhitisa te je otpušten 1. travnja. U srpnju 2021. je pak operiran je pod općom anestezijom zbog divertikulitisa.

intervjuu za Reuters objavljen u srpnju 2022., Papa je kazao kako zadobio „lagani prijelom” koljena nakon pogrešnog koraka dok je ligament bio upaljen. U istom je razgovoru naveo kako ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija pri operaciji 2021. „imala negativne nuspojave”.

Post Tags
Share Post