Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa Franjo susreo se s djecom koja sudjeluju na vatikanskom ljetnom kampu

Papa Franjo susreo se 18. srpnja s djecom od 5 do 13 godina koja sudjeluju na ljetnom kampu za djecu vatikanskih zaposlenika, prenosi Vatican News


Mladi polaznici ovogodišnjeg vatikanskog ljetnog kampa postavljali su papi Franji razna pitanja tijekom susreta s njim u dvorani Pavla VI.

Među mnogim pitanjima, mladi Edoardo je postavio pitanje: „koju poruku možemo prenijeti našim junacima: našim roditeljima?”

Papa Franjo je odgovorio potaknuvši sve neka često kažu „hvala” svojim majkama i očevima za njihov angažman u njihovom odgoju.

Elena je upitala „tko su papini superjunaci?”, a Papa je odgovorio kako su to njegovi „djedovi i bake”, podsjetivši na njihovu „mudrost” i zašto je također „važno razgovarati s njima”.

Raphael, najstariji od trojice, upitao je Papu, „kako možemo biti junaci u digitalnom svijetu?” Papa Franjo je odgovorio sugerirajući da se pozitivno angažiraju na ovom području, ali da izbjegnu da ih ono manipulira.

Animatori kampa Giuditta i Giacomo ispričali su papi Franji iskustvo koje im je ljetni kamp pružio. Kamp su opisali kao „dragocjeno iskustvo za sve animatore i asistente animatora, jer nudi priliku rasti zajedno s ovim mladima koji nam daruju toliko osmijeha”.

Istaknuli su kako crpe nadahnuće iz enciklike Fratelli tutti, rekavši da ona „djeluje kao kompas na našem putu koji ima za cilj pomoći mladima da shvate koliko je važno stvoriti bratstvo među ljudima, tako da se svatko osjeća priznatim i poštovanim jednostavno kao brat ili sestra, ponovno otkrivajući snagu, vrijednost i ljepotu bratskih odnosa”.

Taj put naglašava važnost odnosa i dijeljenja „kroz otkrivanje emocija i ljubaznih stavova koji se temelje na povjerenju, a ne na strahu od drugoga, na dijalogu, a ne na sukobu, na slobodnim i dobrim gestama, a ne na aroganciji i sebičnosti”.

Neki od mladih koji pohađaju ljetni kamp u Vatikanu otputovat će u Lisabon na nadolazeći Svjetski dan mladih od 1. do 6. kolovoza.

Nakon što je izmolio Očenaš s mladima, papa Franjo udijelio im je apostolski blagoslov i zamolio ih da ga ponesu sa sobom svojim roditeljima, bakama i djedovima te prijateljima, te neka ne zaborave uvijek moliti jedni za druge, piše Vatican News.

Post Tags
Share Post