Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa započeo pohod Trstu

Papa Franjo u nedjelju 7. srpnja doputovao je u posjet Trstu u prigodi završetka 50. Socijalnog tjedna katolika u Italiji koji se održava od 3. do 7. srpnja na temu “U srcu demokracije”.


Svetog Oca u Trstu su dočekali predsjednik Talijanske biskupske konferencije bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Maria Zuppi, predsjednik Organizacijskog odbora Socijalnog tjedna nadbiskup Catanije Luigi Renna, tršćanski biskup Enrico Trevisi, predsjednik Regije Furlanija–Julijska krajina Massimiliano Fedriga, tršćanski prefekt Pietro Signoriello, tršćanski gradonačelnik Roberto Dipiazza i direktor kongresnog centra „Generali“ Philippe Donnet.

U „Generali Convention Center“ u Trstu na otvaranju susreta Pape sa sudionicima 50. Socijalnog tjedna katolika u Italiji, koji danas završava u Trstu, uputio je kardinal Zuppi.

Želimo, istaknuo je u svom pozdravu kardinal, „donositi plodove istinske demokracije, jednakosti, prava i dužnosti za sve. U srcu demokracije su ljudi i stav povjerenja i nade“. Usporedio je demokraciju s orkestrom s mnogo instrumenata. Svaki glazbenik, takav kakav jest, daje najbolje od sebe. Svaki instrument je važan, ali u orkestru svatko se treba uskladiti s drugima. Tako se postiže prekrasna harmonija i simfonija. Tako zamišljamo demokraciju, rekao je kardinal Zuppi nakon čega je okupljene pozdravio papa Franjo.

Uslijedio je potom susret s ekumenskim predstavnicima, članovima akademske zajednice te migrantima i osobama s invaliditetom.

Izvor: IKA

Post Tags
Share Post