Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

PODCAST Mreže Riječi #6 – Ana Vukas Belas: Skrivena pripovijest o minulom vremenu

U novom podcastu Mreže Riječi gostovala je naša suradnica i kolumnistica na portalu Ana Vukas Belas, voditeljica Riznice splitske katedrale.

U razgovoru za podcast Ana progovara o važnosti i ulozi Riznice za očuvanje kulturne, povijesne i duhovne baštine. Osvrćući se na pojedine eksponate, Ana ističe njoj najdraži eksponat – pokaznicu Katarine Dražojević te progovara i o važnosti Splitskog evanđelistara koji tek treba biti izložen u Riznici.

Odgovarajući na pitanje o negativnim aspektima turizma Ana otkriva kako Riznica za turiste i dalje predstavlja nezaobilazno mjesto prilikom njihova posjeta Splitu. Pri tome ističe kako pozitivni dojmovi nisu rezervirani isključivo za starije posjetitelje već da postoji i značajan broj mladih koji sa sobom nose pozitivna iskustva. Na kraju podcasta Ana se osvrće na uspješne modele evangelizacije kroz umjetnost tj. kreativne radionice za najmlađe unutar kojih se isprepliće duboka povijesna i duhovna baština hrvatskog naroda.

Anine kolumne možete pročitati na portalu u kategoriji Sakralno-umjetnički vremeplov, a Riznicu splitske katedrale možete posjetiti svaki dan u vremenu naznačenom na službenim internetskim stranicama. Sva besplatna predavanja, radionice i aktualne događaje u organizaciji Riznice možete pronaći na njihovim službenim Facebook stranicama.  

Post Tags
Share Post