Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

PODCAST Mreže Riječi – p. Herman Kugler: narcizam je kriza današnjice, potrebno je otvoriti se drugima

Najveća kriza današnjice je narcizam, a najveći  izazov je otvoriti se drugima, dopustiti da nam dirnu srce, rekao p. Hermann Kügler prilikom gostovanja u podcastu Mreža Riječi.

P. Kugler je pastoralni psiholog i predavač na Institutu Ruth Cohn u Berlinu, a u Hrvatskoj je boravio u sklopu edukacije Tematski centrirane interakcije (TCI)   koja se već nekoliko godina odvija u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.  Predvodio je TCI seminar na temu „Kada u grupi postaje opasno – i za koga?“,koji se održao u karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru od 28. travnja do 02. svibnja 2023.  Polaznici su u intenzivnom višednevnom radu stjecali nova znanja i kompetencije u suočavanju s krizama i razumijevanju drugih pojedinaca i grupa u krizi.

Krize su dio života, događaju se u pubertetu, srednjoj dobi, no i u bolesti, nesrećama i slično, ali iz krize se može izaći. Važno je podijeliti svoje iskustvo, kako bi čuli da nismo jedini koji se suočavamo s tom krizom, no zato moramo naučiti izgovoriti ono što se u nama doista događa, rekao je o. Kugler za Mreže Riječi. 

Post Tags
Share Post