Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Predsjednik HBK čestitao Židovima Pesah

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša uputio je čestitku za blagdan Pesaha glavnom rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću. Čestitku prenosimo u cijelosti.


„Pridružujem se radosnom ozračju proslave blagdana Pesaha kojim se dragi židovski narod spominje čudesnog Božjeg zahvata izbavljenja iz egipatskog ropstva. Taj veliki događaj do današnjih dana je ostao trajnim nadahnućem u nastojanjima oko slobode i dostojanstva svake ljudske osobe i svakoga naroda.

Budimo ujedinjeni u tim nastojanjima da ovaj svijet koji nam je svima od Boga darovan bude sve više mjesto slobode, mira i ljubavi te sloge, zajedništva i uzajamnog poštovanja među svim ljudima.

U duhu toga zajedništva i s osjećajima bratskog poštovanja od srca Vam gospodine rabine, kao i Vašoj obitelji i svim članovima Vaše zajednice osobno čestitam blagdan Pesaha kao i u ime članova Hrvatske biskupske konferencije i katoličkih vjernika u Republici Hrvatskoj, uz iskrene želje da Vam Svemogući udijeli svoj mir i obilje radosti i svakoga blagoslova.“

Post Tags
Share Post