Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

VIDEO Božja ljubav je bezuvjetna. I ti je možeš iskustiti

Što je to Božja ljubav? Možemo li je iskusiti? Pročitajte ovaj zanimljiv članak na tu temu.


Kako ne povjerovati u tu istinsku ljubav ako je toliko osobna? Ili – zašto povjerovati?

Narav Božje ljubavi

Govoreći o Božjoj ljubavi, fra David je započeo tumačeći peto poglavlje Poslanice Rimljanima: Ta ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!  Doista, dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je, već u to vrijeme, za nas bezbožnike umro

Najdublja čežnja svakog ljudskog srca je čežnja za Božjom ljubavlju – znali mi to ili ne, poručio je. Čeznemo za ljubavlju koja će ispuniti prazninu u našem srcu gdje god bili i u kojoj se god situaciji nalazili”

Božja ljubav drugačija je od bilo koje ljubavi. Bezuvjetna je, besplatna i nikada neće prestati. Na tom tragu, fra David poručio je kako često u molitvi osjeća poticaj propovijedati o temi Božje ljubavi.

Sumnja u Božju ljubav

“Imao sam sumnji. Nisam vjerovao u Božju ljubav, ali pomalo sam se počeo otvarati, razgovarati o tome, te dopustiti si iskusiti je”, poručio je sugovornik.

Prvi sam puta rekao: “Mislim da je vrijeme u potpunosti se predati”, poručio je. “Zamolio sam Gospodina da uđe u moje srce i to je bilo to, znao sam da je stvaran, povjerovao sam”.

Objašnjavajući zabludu u koju često upadamo, fra David Pivonka istaknuo je kako Božju ljubav ne možemo zaslužiti. Bog nas voli uvijek i u svakom trenutku, ta ljubav ne ovisi o našim uspjesima ili neuspjesima.

“Ne mogu učiniti ništa da me Bog voli manje”, poručio je.

Božja ljubav nam daje smisao, ispunjava nas u potpunosti. Želeći objasniti koliko je teško u to povjerovati, istaknuo je primjer jedne žene koja mu je nakon propovijedi prišla i rekla “Uvjerena sam da me Bog ne može voljeti.”

Na tom tragu, iznoseći slična svjedočanstva, podijelio je priču jedne djevojke koja nije znala da je Bog Otac, njen Otac koji se brine za nju. Tim više, fra David ima motivacije za govoriti o Božjoj ljubavi i upoznavati ljude s njom.

Vrijeme za molitvu

Na kraju emisije, fra David govorio je o važnosti molitve.

“Pozivam vas da odvojite vrijeme za molitvu i tišinu, gdje vas nitko neće ometati. Zastanite i iskreno zamolite Boga da vam pokaže koliko vas voli. Budite ustrajni”, zaključio je.

Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.

Izvor: HKM

Post Tags
Share Post