Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

U Rimu se održava hodočašće ministranata iz cijeloga svijeta, stiglo ih je oko 50 tisuća

Ne može se služiti za oltarom Gospodnjim ako se ne živi poslanje Crkve, ministranti moraju biti svjesni da kad služe kod oltara predstavljaju narod Božji, poručio je kardinal Jean-Claude Hollerich


U Rimu se u organizaciji Međunarodnog saveza za pastoral ministranata (Coetus internationalis ministrantium – Cim) od ponedjeljka, 29. srpnja do 3. kolovoza održava 13. hodočašće ministranata iz cijeloga svijeta, čije je ovogodišnje geslo “Ne boj se, ja sam s tobom”, objavio je Vatican News.

Na hodočašću sudjeluje oko 50 tisuća ministranata iz Austrije, Belgije, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Litve, Luksemburga, Portugala, Češke, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Švicarske, Ukrajine i Mađarske.

Na ovom hodočašću “na Petrov grob”, piše kardinal Jean-Claude Hollerich, luksemburški nadbiskup, predsjednik CIM-a, u poruci kojom ministrante poziva na taj susret, “želimo doživjeti da smo Crkva zajedno, mlada i snažna Crkva u kojoj vi, kao poslužitelji oltara, imate središnju ulogu jer ste posebni svjedoci Isusa Krista i Radosne vijesti u svojim župama i biskupijama.”

Kardinal Hollerich za vatikanske medije objašnjava da ministranti moraju biti svjesni važnosti svoje službe i svog svjedočanstva. Ne može se služiti za oltarom Gospodnjim ako se ne živi poslanje Crkve, ministranti moraju biti svjesni da kad služe kod oltara predstavljaju narod Božji. Ne može se služiti za oltarom, a ne živjeti,  ne osjećati tu solidarnost i to poslanje s najsiromašnijima. Ministrant mora uvijek biti uz najslabije, pa i u društvu, poručio je luksemburški kardinal nadbiskup i predsjednik Međunarodnog saveza ministranata.

Izvorl: Vatican News

Post Tags
Share Post