Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Kako provoditi vrijeme na klanjanju?

Klanjanje je jedan od najljepših načina provođenja vremena u molitvi. Čak i kada Presveti Sakrament nije izložen, možete moliti pred Isusovom prisutnošću u svetohraništu.


Za početnike u klanjanju, savjete koji mogu biti od pomoći donosi Aleteia.

Prvo, zapamtite da Gospodin provodi ovaj trenutak s vama. Dopustite mu da vas pogleda.

Neka molitva bude jednostavna. Zašto se ne zadržati na pogledu? Kao mladoženja koji promatra svoju nevjestu dok hoda prema oltaru, ili kao majka koja gleda u svoje novorođenče, kao sin ili kćer koji se vraćaju kući nakon dugog putovanja.  Svatko tko se ikada zaljubio poznaje osjećaj gledanja u oči drugoga. Isto tako, trebamo tražiti tu razinu intimnosti, tišine i radosti kada dođemo na klanjanje. Ako mi ne osjećamo, treba znati da Gospodin osjeća. On je daleko više oduševljen što je u našoj prisutnosti nego što bismo mi ikada mogli biti u Njegovoj prisutnosti.

Zašto bismo trebali ići na klanjanje? Naučiti kako sjediti do Isusovih nogu, odabrati bolji dio i pomoći nam uskladiti svoju volju s Božjom riječi kako bismo mogli činiti ono što molimo „budi volja tvoja na zemlja kao što je na nebu.”

Ne znate što učiniti? Ne znate što biste rekli? Svi odnosi započinju voljom za sudjelovanje, najprije za provođenjem zajedničkog vremena.

Pozvani smo – bilo da smo u braku, redovnici/redovnice, svećenici ili posvećeni laici – da budemo poput Krista. Krist dopušta da bude slomljen, izliven do posljednje kapi. Kao pala stvorenja, uvijek smo skloni nešto od sebe zadržati u rezervi.

Molite uz Sveto pismo. Pročitajte ga, uronite u njega, razmislite o tim tiječima. Molite Duha Svetoga da vam pomogne vidjeti, čitati, čuti i razumjeti.

Izvor: HKM – Aletheia

Post Tags
Share Post