Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Papa Franjo zahvaljuje za blizinu i molitve: Dirnut sam brojnim porukama

Nakon prvoga dana provedenog u bolnici Gemelli zbog respiratorne infekcije papa Franjo je sa svojega Twitter računa @Pontifex u četvrtak, 30. ožujka poslao poruku. U bolnici, pred kojom su se okupili svjetski mediji, moli se za Papu. U međuvremenu, iz cijeloga svijeta stižu poruke s dobrim željama i izrazima naklonosti, objavio je Vatican News.

Dirnut sam brojnim porukama primljenima posljednjih sati te svima izražavam zahvalnost za blizinu i molitvu, kaže se u Papinom tvitu.

Već je dan ranije, 29. ožujka, u večernjim satima, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni, prenio zahvalnost pape Franje svima koji su ga obasuli porukama, ubrzo nakon vijesti o njegovoj hospitalizaciji u poliklinici Gemelli zbog respiratorne infekcije.

Molitve za oporavak Jorgea Marija Bergoglia mole se diljem svijeta otkako je Tiskovni ured Svete Stolice objavio vijest o njegovoj hospitalizaciji. Objavila je to Rimska biskupija u čijem se priopćenju također navodi: „Crkva u Rimu izražava svu svoju naklonost i blizinu svojem biskupu papi Franji, te jamči neprestanu molitvu, još jaču u ovom trenutku teškoća, želeći mu brz oporavak“.

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije pak, u ime talijanskih biskupa, među prvim porukama jamči zajedničku molitvu Crkve u Italiji te, želeći Svetom Ocu brz oporavak, povjerava Gospodinu liječnike i zdravstveno osoblje koje, profesionalno i predano, brine o njemu i svim pacijentima.

Post Tags
Share Post