Dobro došli na portal Mreže Riječi
 

Zahvala sestara milosrdnica sa Salomonskih Otoka Hrvatskom Caritasu

Vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog s. Miroslava Bradica u ime svoje Družbe te u ime sestara misionarki na Salomonskim Otocima uputila je Hrvatskom Caritasu zahvalu za donaciju od 8.700,00 €.


Tom je donacijom sufinancirana kupnja polovnog automobila, koji je sestrama milosrdnicama bio prijeko potreban za njihovo djelovanje u misijskoj zajednici u Honiari (glavni grad Salomonskih Otoka), gdje se nalaze sestre studentice. Kupnjom automobila osiguran im je svakodnevni odlazak na misu te im je znatno olakšana organizacija redovničkog života i studija, kao i poboljšana kvaliteta pružanja njihove skrbi potrebitima u udaljenim krajevima.

Misijska djelatnost sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga započela je 2011. godine, kad su prve četiri sestre milosrdnice došle u te udaljene krajeve svijeta i „zasadile karizmu sv. Vinka Paulskog“ među siromašnim narodom. Vinkova karizma polako se „širi i raste po brojnim djelima milosrdne ljubavi“, a sestre ističu kako pokušavaju odgovoriti potrebama ljudi u njihovim situacijama. Djelatnost sestara očituje se kroz socijalnu skrb za siromašne, bolesne, gladne i zapuštene u mjestu Bumi i udaljenim selima. Odgojnu i obrazovnu djelatnost kao posebni vid karizme provode poučavajući djecu, mlade i odrasle u školama i vrtićima te okupljajući ih na vjeronauk u crkvi i kapelama u dalekim zaseocima.

Česte su medicinske intervencije po selima, za što im je od velike pomoći kupljeni automobil, bez kojega bi bilo nemoguće doći do udaljenih mjesta. Jedna sestra redovito radi u ambulanti, dok su ostale posvećene pastoralnom radu s mladima i Udrugom sv. Vinka Paulskoga. U njihov rad i djelatnost uključeni su i brojni laici. U edukacijskom centru sestre organiziraju različite programe i tečajeve: poučavanje žena i djevojaka čitanju i pisanju, krojenju i šivanju, učenje engleskog jezika u osnovnoj školi te organiziranje brojnih korisnih radionica. Nastoje organizirati i sponzoriranje školovanja za što veći broj učenika. Sestre se usto bave i župnim pastoralom, redovničkom formacijom djevojaka – budućih članica Družbe – te uređenjem crkve.

Sestre milosrdnice izrazile su svoju zahvalnost „Gospodinu za Njegovo djelo koje izvodi po svome Duhu“, kao i dobrim ljudima koji im pomažu da olakšaju život i podignu životni standard siromašnih u ovoj zemlji, a Hrvatskom Caritasu uputile su posebne riječi zahvale za pomoć u kupnji automobila: „Od srca hvala na vašoj dobroti i velikodušnom daru. Neka vam Gospodin stostruko uzvrati i udijeli nova sredstva da možete i drugima pomoći. Zahvalne sestre iz Bume i Honiare.“

Post Tags
Share Post