Dobro došli na portal Mreže Riječi

Vremena se mijenjaju, potreba za ljubavlju uvijek ostaje. Ona dobiva tijelo u osjećaju samoće i napuštenosti, besmisla i nestalnosti, u vapaju čovjeka koji čezne biti viđen – biti voljen. 

Sredinom XIX. stoljeća na sjeveru Italije, u Bresciji, taj vapaj čula je jedna žena, plemkinja jakog i velikodušnog duha. Ona, koja je mogla biti služena, puninu života otkriva u Onome koji je dostojan služenja te Mu se daje bez pridržaja. Uranjajući u patnju Isusa Krista, u svakoj duši prepoznaje Osobu samoga Boga i shvaća da je svaki čovjek dostojan ljubavi. Prigiba svoje srce pred patnikom, siromahom, djetetom, pred svakom osobom kojoj je potrebno milosrđa. Upoznavši Milosrđe, Paola di Rosa postaje Marija Krucifiksa i prva Službenica Milosrđa. Po aktivnoj ljubavi i dubokom sjedinjenju s Kristom Raspetim, ostavlja trag u Crkvi i svijetu. Taj trag vidljiv je i danas u sestrama Službenicama Milosrđa i karizmi Milosrdne ljubavi koja nas potiče (usp. 2 Kor 5, 14).

Poticaj na ljubav, tih, uporan i stalan, odjek je Gospodinovog glasa koji poziva na služenje. To služenje nije ograničeno ni mjestom ni vremenom, nego samo ljudskom potrebom. Sestre pristaju odgovoriti na taj poziv i biti utjeha posustalom čovječanstvu. Svjesne da ne mogu same, žive intenzivno zajedništvo ukorijenjeno u Euharistiji, piju sa izvora Riječi, sjedinjuju se sa Crkvom cijeloga svijeta u molitvi časoslova, klanjaju se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i neprestano razmatraju lik Krista živoga.

Suosjećajući i trpeći s povjerenim nam osobama pod Križem Raspetog, uz blizinu Blažene Djevice Marije i sv. Marije Krucifikse Di Rosa, svim srcem želimo doprinijeti da Milosrdna Ljubav živi u svakom čovjeku. Ne, ne činimo ništa veliko ni izvanredno, ali želimo sve činiti s velikom ljubavlju. Milosrdna Ljubav poziva službenicu Milosrđa da svaka njena gesta bude odsjaj života posvećenog Trojedinome Bogu – Onomu koji je dostojan ljubavi, dostojan služenja. 

Vremena se mijenjaju, potreba za ljubavlju uvijek ostaje. Kojim putevima Gospodin upravlja Družbu sestara Službenica Milosrđa kako bi bila Njegova produžena ruka nade i utjehe, otkrivajmo zajedno kroz narednu godinu na stranicama Mreže Riječi.